Schierboekje

Een fietskaart van Schiermonnikoog, 26 blaadjes uit een A5-notitieblok, een gewaxt DMC-borduurdraad en een naald zijn voor mij voldoende om daarvan een bijzonder notitieboekje te maken.

Ter herinnering aan dat mooie schiereiland: ‘Fier, heel fier fan ’t drokke livven’.

Vilten boekje

Van een deel van een zelf gevilt lapje heb ik een superzacht notitieboekje gemaakt. De binding is Koptisch met koord van hennep. De platten waarop ik het vilt heb geplakt, zijn gemaakt van op maat gesneden bierviltjes.

Een Facebook-bundel

Mooie verhalen die gedeeld worden op Facebook verdampen. Als je de verhalen in een boekje kunt vastleggen, heb je een tastbare herinnering.

Vandaag heb ik zo’n verhalenvertellende vriend verrast met een greep uit zijn mooie verhalen op Facebook in een bijzonder boekje.

Stempel en visitiekaartjes

Sinds deze week ben ik de gelukkige bezitter en gebruiker van een stempel voor mijn bijzondere boekjes! Stempelen is ook handwerk en dat maakt het authentiek. En leuk!

Vanmorgen heb ik visitekaartjes gemaakt. Voor wie geïnteresseerd is in mijn werk met boekjes. Uiteraard laat ik geen visitekaartjes drukken op nieuw papier, maar ik maak ze zelf van passend kartonafval en mooie omslagen van jaargangen Noorderbreedte die ik nog in de kast heb staan. Dit karton is voor dat doel zeer geschikt.

In de komende tijd ga ik nadenken wat voor nuttige informatie ik nog meer op mijn volgende lichting visitekaartjes ga zetten.

Wirdum op de kaart

Binnenkort verhuist mijn lieve overbuurvrouw van Friesland naar Brabant. Om een mooie herinnering te houden aan onze gezamenlijke woonplaats, heb ik een bestaand gelinieerd notitieboekje van een passend nieuw omslagje voorzien. Hierbij heb ik dankbaar gebruik gemaakt van een kaart van onze omgeving uit een oude provincieatlas van Friesland. Dit unieke notitieboekje heb ik haar afgelopen week cadeau gegeven.

Circulaire producten

Ik vind het superleuk om voor omslagen van notitie- of schetsboekjes gebruik te maken van oud papier en andere restmaterialen die je normaliter bij het oudpapier doet of anderszins weggooit.

Welk materiaal heb ik hergebruikt? Een leeg hagelslagpak, bierviltjes, een oude dienstregeling voor de boot naar Schiermonnikoog, theezakjezakjes, verpakkingskarton voor vloerdelen, een leeg luciferdoosje en een stoffen verpakking van risotto rijst.

(Wat je niet ziet: de platten van het theezakjeboekje heb ik gemaakt van wc-papierrolletjes!)

Nationale Week Zonder Vlees

Een toepasselijk notitieboekje in verband met de Nationale Week Zonder Vlees (11 t/m 17 maart).

Uit een groot vel papier heb ik vier katernen van 16 pagina’s gemaakt en deze samen met een kartonnen verpakking van vegetarisch kruimgehakt dmv de Japanse binding tot een notitieboekje samengebonden.