Over mij

Trudie Labuschagne (1963)

Ik vind het leuk om mooie en originele dingen te maken, om van gewone dagelijkse materialen iets bijzonders te creƫren. Maar ook om met aandacht iets bijzonders op een unieke manier opnieuw vorm te geven. Ik hou ervan om te combineren, waarbij ik graag iets hergebruik. Het liefst werk ik met papier, stof en natuurlijke garens maar ik heb daarnaast ook affiniteit met vormgeving en tekst.

Opleiding

Begin jaren tachtig ben ik grafisch geschoold en daarna academisch opgeleid als theoloog in Groningen. Ook heb ik tijdens mijn studie een onderwijsbevoegdheid behaald. Later heb ik bij de Vakopleiding Boekenbranche de cursussen Redigeren, Uitgeverij en Bureauredactie gevolgd.

Werkervaring

In de jaren tachtig bond ik naast mijn studie boeken en tijdschriften en sinds de jaren negentig heb ik gewerkt als docent maar ook als tekstredacteur, bureauredacteur en webmaster. Mijn huidige werk is winkelmedewerker in deeltijd bij een kantoorvakhandel.

Tegenwoordig

Tegenwoordig ben ik hoofdzakelijk weer creatief actief met het maken van boeken, geen gewone boeken, maar handgemaakte, unieke en bijzondere boekjes. Ik ontwerp en produceer mijn boekjes thuis in mijn atelier in het Friese Wirdum.