Hoe geef je op een leuke manier een tegoedbon aan een jarige? In een bijzonder boekje natuurlijk! Voor dit doel creëerde ik een boekje waarin plek is om de tegoedbon (in het formaat van een bankpasje) in een speciaal gemaakt mapje te schuiven.

Bovendien kunnen in dit boekje nog meer pasjes of tegoedbonnen bewaard worden waardoor het een superhandig en praktisch cadeau is. Er is plek voor totaal acht pasjes . Of visite kaartjes. Of andere dingen zoals kassabonnetjes en pasfoto’s enzo.

Dit boekje heb ik helemaal gemaakt van oud papier. Het omslag komt van het karton van een lege cruesli-doos en dat bekleedde ik met een restje behang. Het binnenwerk (de mapjes voor de pasjes) haalde ik uit een oud tijdschrift Flow.

De aan repen gesneden bladzijden uit de Flow vouwde ik twee keer om en naaide deze samen met de omslagen tot dit handige boekje. Tot slot plakte ik vast wat vast moet zitten.

Leuk weetje: dit cadeau is voor mijn nichtje en ze heeft ook het fotoboek op maat gekregen dat ik voor haar maakte in opdracht van mijn schoonzus. Ook in dat opzicht dus een passend presentje!