Workshops circulair boekbinden

Jeuken je handen bij het zien van mijn bijzondere boekjes en wil je aan de slag om zelf iets waardevols te maken door oud papier of oude kleding te recyclen? En wil je kennismaken met verschillende boekbindtechnieken?

Volg dan bij mij in Wirdum of op je eigen locatie een creatieve workshop over circulair boekbinden. Ik geef je individuele begeleiding op maat zodat je zelf je unieke notitieboekje kunt maken van een verpakkingsdoosje, oude ansicht- of landkaarten, tijdschriften of oude kleding of andere stoffen.

Gun oud papier en oude stoffen een tweede leven en ga na afloop naar huis met een zelfgebonden persoonlijk notitieboekje van je eigen hergebruikte materialen.

Je kunt ook kiezen voor een workshop waar je een bijzonder notitieboekje maakt met een omslag van materiaal dat in een hele mooie vorm al gerecycled is: uniek vilt van bedrijfskleding of prachtig karton van spijkerbroeken of cacaoboonschillen.

Ook kun je een notitieboekje komen maken met een omslag van papierleer (ook wel Kraft-Tex of SnapPap genoemd). Ook een heel mooi materiaal om mee te werken. Het lijkt op leer, voelt als stof, maar het is papier.

Of kom je een luciferdoosjeboekje maken? Ik heb een bak vol lege doosjes, maar je mag ook zelf een leeg luciferdoosje meenemen.

Voor de binnenkant van het boekje dat je bij mij komt maken, gebruik je circulair, duurzaam en lokaal papier dat gemaakt is van olifantsgras, tomatenplanten, tulpenbollen of suikerbietenpulp van Hollandse bodem. Heel goed beschrijfbaar en het ziet er ook nog eens heel bijzonder uit met subtiele vezeltjes in het papier.

Voor een meer ‘rustieke’ look kun je voor het binnenwerk ook kiezen voor papier dat gemaakt is met olifantenmest, een product uit dierentuinen waar ze een overschot aan hebben en heel geschikt is voor dat doel. Ook kun je een boekje maken met ongebleekt PaperWise-papier. Dit papier is gemaakt van 100% agrarisch restafval uit ontwikkelingslanden.

In het aanmeldformulier kun je je keuze voor een workshop aangeven. Laat dan ook weten wanneer je de workshop wilt volgen.

TIP: Je kunt ook eerst je eigen papier maken van gerecyclede materialen bij Ineke van Korau en daarmee bij mij er een notitieboekje van maken!

Mijn workshops

  • vinden plaats in mijn atelier of op locatie
  • duren ongeveer drie uur
  • kosten 30 euro per persoon
  • zijn toegankelijk voor max. 2 deelnemers
  • zijn op maat
  • zijn inclusief koffie/thee en wat lekkers
  • vinden plaats op afspraak
  • kun je aanvragen via onderstaande knop.