,

Duurzaam inspiratie platform

Er bestaat een heel mooi platform dat inspireert om steeds duurzamer te worden: Voor de Wereld van Morgen. Dit platform is in 2007 opgericht door de ASN Bank en hiermee willen ze bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Inspirerende verhalen

Dit doen ze door te schrijven over groene trends en ontwikkelingen die richting geven om steeds duurzamer te leven. Op hun website, maar ook via de sociale media (Facebook, Linkedin en Instagram) kun je interessante artikelen lezen over duurzame innovaties en inspirerende ondernemingen. Ook vind je daar handige tips over bijvoorbeeld scheiding van chemisch afval, slimmer werken en duurzame nieuwsbrieven die je niet wilt missen.

Duurzame vooruitgang

Ook helpt de ASN Bank startende duurzame ondernemingen groeien door publiciteit, coaching en startkapitaal. Als je lid bent van de community Voor de Wereld van Morgen wordt je bedrijf onder de aandacht gebracht bij hun achterban en kun je gebruikmaken van de kennis en ervaring van ondernemers en experts uit hun netwerk. Bovendien organiseren ze de ASN Bank Wereldprijs waarbij je met je start-up een vliegende start kunt maken.

Een goed verhaal

Er zijn net als mijn bijzondere boekjes meer notitieboekjes met een duurzaam verhaal. De Wereld voor Morgen schreef in 2018 daar al een leuk artikel over: notitieboekjes met een goed verhaal. Hierin worden verschillende soorten notitieboekjes aangekaart die op de een of andere manier duurzaam zijn zoals papier gemaakt van steen, omslagen gemaakt van koffiedik, whiteboard notebooks of memobloks van recyclede enveloppen.

Mooi initiatief

Omdat ik dit platform een mooi initiatief vind en het me erg aanspreekt, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn duurzame onderneming aangemeld bij Voor de Wereld van Morgen. Bijzondereboekjes.nl voldoet aan de duurzame voorwaarden die gelden om lid te worden omdat ik voor mijn circulaire boekjes voornamelijk bestaande materialen (her)gebruik en verder zo veel mogelijk materiaal van natuurlijke, duurzame en lokale oorsprong hanteer. Bovendien recycle ik mijn eigen restjes ook weer waardoor ik zo mijn ecologische voetafdruk nog meer beperk en op mijn manier bijdraag aan een zero waste samenleving.

Lid van de community

Onlangs kreeg ik bericht van het team van Voor de Wereld van Morgen dat ze mijn aanmelding hebben beoordeeld en dat bijzondereboekjes.nl is goedgekeurd voor de community! Superleuk is dat en hier ben ik erg blij mee!