Artist in residence

In de komende drie maanden verblijf ik telkens een week op een andere plek. Tijdens deze weken neem ik een koffer mee met mijn noodzakelijkste boekbindspullen en ga in een andere omgeving aan het werk en laat me inspireren door wat ik tegenkom en ga restjes verwerken.

Huisje aan de dijk

In april verblijf ik een weekje met mijn man Johan in het huisje aan de dijk in Pieterburen. Dit voelt voor ons inmiddels bijna als een tweede huis omdat we daar al vaak zijn geweest en er heel graag terugkomen. Het huisje staat helemaal vrij tussen het dorp en de Waddenzee en behalve deze bijzondere stilteplek is het ook bijzonder dat er geen stroom in het huisje is. Dit maakt het verblijf heel basic maar ook sfeervol. Al eerder schreef ik over dit huisje in de blog Waddengenot.

De School

In mei ga ik een weekje logeren bij Jasja en Harry in de School in Visvliet. In dit oude schoolgebouw realiseren zij een school voor levenskunst. Sinds januari 2021 wonen ze in het oude schoolgebouw en willen het in het komende jaar gaan openstellen voor gasten en activiteiten. Dit mooie plan is door het blad VOLZIN opgepikt en via deze link kun je een interview met Jasja lezen waar zij over haar droom vertelt. Het lijkt me erg leuk om een tijdje daar te verblijven.

KunstKerk Hogeland

In juni ben ik een week lang te vinden bij Kunstkerk Hogeland van Gerrie en Jan Dirk. In de oude gereformeerde kerk in Warffum worden kunst- en ambachtslessen gegeven aan basisschoolleerlingen in Noord-Groningen. In het kostershuisje op het terrein kunnen kunstenaars en ambachtslieden een tijdje logeren en dan kunnen kinderen zien hoe dingen gemaakt worden. Afgelopen zomer heb ik zelf kunnen zien dat de verbouwing van het ‘hoeske’ in volle gang was en ik ben heel benieuwd hoe het geworden is en hoe het is om daar te zijn en kijk daar ook naar uit.