Vloerdelen hergebruiken

Een paar jaar geleden hebben we de vloer in het appartement van onze zoon opgeknapt met voorgelijmde vloerstroken met houtmotief. Een mooi strakke nieuwe PVC-vloer was het resultaat. De stroken die we na de klus overhielden, heb ik altijd bewaard. Want wie weet zijn ze nog eens te hergebruiken.

En nu kwam het goed uit dat ik deze reststroken kon benutten bij een opdracht voor het maken van zes notitieboeken. Het op maat snijden, beplakken met een (rest)papiertje en gaten boren was een heel werk, net als het vouwen en bijsnijden van de katernen voor het binnenwerk.

Het 80 grams papier dat ik hiervoor gebruikte heet BIO TOP 3  extra (the sustainable office paper), een mooi crèmekleurig papier dat een ecolabel heeft en gefabriceerd is van dunningshout uit bossen en van afvalhout uit zagerijen. Bovendien is het chloorvrij gebleekt en is er bij de productie geen gebruik gemaakt van optische witmakers.

Het inbinden met bijpassende kleuren hennep koord was ook een heel werk, maar het resultaat mag er zijn: een mooie serie robuuste en unieke notitieboeken. De boeken zijn lekker dik en gaan lang mee omdat ze maar liefst 168 bladzijden hebben. De bindtechniek heet Koptische binding. En zoals je ziet, heb ik er ook een leuk mini-boekje bij gemaakt. Van de restjes.