Fryslân-boekjes

Dit jaar wonen we alweer twintig jaar met veel plezier in Friesland. Afkomstig uit Groningen (Er gaat niks boven…) werden we indertijd warm en hartelijk opgenomen in het Friese dorp waar we neerstreken en ook nog een flinke klus hadden aan het opknappen van ons huis. Jaarlijks vergadert de buurtvereniging eind januari met een gezellige bingo waar we als buurtbewoners zelf voor de prijsjes zorgen. Voor dit jaar heb ik twee Friesgevlagde zelfbeklede notitieboekjes meegenomen.

Van een lap stof met Fries motief (met ‘pompeblêd’) van Jan Sikkes, bekleedde ik twee notitieboeken. En uit een mooi fotoboek over Fryslân van de ‘Provinsje’ haalde ik een aantal bladzijden die ik gebruikte voor de binnenkantbekleding en afwerking van de notitieboekjes. Zo transformeerde ik weer twee gewone notitieboeken tot unieke en bijzondere exemplaren.

Toch wel weer een leuk detail van de bingo-avond: mijn echtgenoot mocht een notitieboekje als prijsje mee naar huis nemen!

Dit boek heeft inmiddels een nieuw leven gekregen bij een bevriend stel uit ons dorp dat naar het buitenland is verhuisd. Een aantal vrienden schreef er bij het afscheidsetentje iets persoonlijks voor hen in en het boek doet nu verder dienst als gastenboek op hun nieuwe stek.