Waddengenot

Deze zomer waren we twee weken op vakantie in Noord-Groningen. We wilden eigenlijk met ons tentje gaan fietsen in Denemarken, maar ja, door Corona werd alles anders. Nu is naar Groningen gaan geen straf, onze roots liggen daar en we voelen ons daar thuis en komen er graag. En fietsen kun je daar ook heel goed.

Huisje aan de dijk

Toen we daar in mei ook waren, bleek dat het huisje aan de dijk, boven Pieterburen waar we verbleven, nog deels vrij was in de zomerperiode en omdat het daar zo goed toeven is, hebben we het meteen besproken. Dus onlangs waren we daar weer en we genoten van veel rust en moois en vonden het heel bijzonder om te zien dat de aardappelen, waarvan het loof in mei net boven de grond kwam, in juli/augustus al weer bijna klaar waren voor de oogst.

Eerdere zomers kampeerden we ook in Groningen, onder andere bij Aduarderzijl en Wehe-den-Hoorn (Wilgenheerd), en het huisje aan de dijk hebben we toen ontdekt. Het is daar ook een soort van kamperen, want het huisje is niet aangesloten op het elektriciteitsnet. En het staat ver weg van alles en iedereen, alleen dicht bij de dijk. Wil je meer over dit huisje weten? Lees dan het verhaal van Wadwicht die daar ook een tijdje verbleef, of kijk wat Hotel de Marne erover schrijft. Het bevalt ons daar zo goed dat we jaar na jaar steeds weer enkele weekjes boeken, steeds in andere jaargetijden. En in het najaar gaan we weer.

Mijn boekbindspullen gaan ook mee naar dit huisje, want niks is mooier en inspirerender dan om daar met mijn boekjes bezig te zijn.

Noorderbreedtes recyclen

Erg leuk in mijn vakantie was het bezoekje aan de redactie van Noorderbreedte in Groningen, waar ze voor mij een doos met oude tijdschriften hadden klaarstaan. Vorig jaar deden ze een oproepje in hun tijdschrift om oude Noorderbreedtes te recyclen en daarop liet ik weten dat al enige tijd dankbaar gebruikmaakte van oude jaargangen: Hiep hiep hergebruik! Als dank voor de doos met voor mij waardevol materiaal om te hergebruiken, heb ik voor hen een paar unieke boekjes gemaakt.

Toen ik die middag met goed gevulde fietstassen weer in het huisje kwam, heb ik met veel plezier een aantal bijzondere boekjes gemaakt met een paar folders die ik ook had meegekregen.

Met de rest van de oude Noorderbreedtes kan ik nog een hele tijd vooruit! Wel fijn, want ik ben momenteel bezig met een leuke opdracht om een hele serie unieke en circulaire notitieboekjes te maken. Daarover een andere keer meer.

Waddengenot

Onze vakantie in ‘Waddenland’ had nog meer in petto, want in Pieterburen kwamen we hele mooie bierflesetiketten tegen bij café Waddengenot met intrigerende wadlooptermen als Brak, Lam, Slik en Kwel.

De speciaalbieren van Waddendranken smaakten goed en we mochten de lege flesjes meenemen. Met restkarton en een oude folder van da’s ja goud (Uitkrant van de omgeving) die in het huisje lag, maakte ik er een bijzondere serie notitieboekjes van.

Helemaal leuk werd het toen ik na een post met deze boekjes op Instagram een reactie kreeg van de eigenaar van de bieren van Waddengenot. Ik had nog twee boekjes over en die heb ik geruild voor een paar setjes nieuwe biertjes. Echt leuk dat het zo werd opgepakt en dat de interesse er was. En op deze manier had ik weer nieuwe etiketten om nieuwe boekjes te maken.

Voor de liefhebber: deze zijn te bestellen door een mailtje te sturen (zo lang de voorraad etiketten strekt).