Relatiegeschenken

Ik hou van series. Een boel van het zelfde, maar toch steeds anders. In de afgelopen jaren heb ik al een paar keer een serie mini-boekjes gemaakt voor Pakje Kunst en iedere keer vond ik dat ontzettend leuk om te doen. Door te variëren met verschillende formaten, materiaal en bindwijzen, maak ik steeds weer unieke exemplaren.

Foar n moai Fryslân

Laatst heb ik in opdracht een eerste bijzondere serie relatiegeschenken mogen maken. Omdat het voor het Team Ruimtelijke Kwaliteit van de Provinsje Fryslân bestemd was, gebruikte ik hiervoor bladzijden uit een prachtig boek over de ruimtelijke kwaliteit in Frysân dat een paar jaar geleden door de Provinsje zelf is uitgegeven. Het boek is al bekeken, gelezen en bewonderd en kon wat mij betreft dus opnieuw benut worden voor een nieuw en passend doel.

De handzame hardcover A6-notitieboekjes (15 bij 10,5 cm) zijn gevuld met bijzonder en duurzaam papier dat gemaakt van olifantsgras.

Noorderbreedtes en ander materiaal

Voor een andere opdrachtgever heb ik tachtig notitieboekjes gemaakt in A6-formaat (15 bij 10,5 cm). Voor het binnenwerk gebruikte ik ook weer het papier van olifantsgras. Deze notitieboekjes hebben, net als de Fryslân-boekjes,  een inhoud van 96 bladzijden. De meeste omslagen maakte ik met oude tijdschriften waarvan een groot aantal van het mooie tijdschrift Noorderbreedte.

Update: Lees meer hierover in een volgende blog Boekjes voor Bügel.

 

 

FLOW Magazine

Een ander tijdschrift waar ik graag mee werk is FLOW Magazine. Voor een andere opdrachtgever maakte ik met papier uit oude Flows een mooie serie schriftjes in een handzaam formaat van 7,5 bij 10,5 cm. Deze notitieschriftjes zijn (heel circulair) gebonden met theezakjetouwtjes en bevatten ook duurzaam papier van hergebruikte plantenvezels.

Er ligt nog materiaal in mijn atelier van de categorie ‘te mooi om weg te doen’ dat ik voor verschillende projecten goed kan gebruiken. Maar als iemand tijdschriften met mooie omslagen, posters, behangresten, of iets dergelijks kwijt wil, verneem ik dat natuurlijk graag!