Kerstboomboekjes

In afwachting van de Goede Sint ben ik toch per ongeluk al een beetje in kerstsfeer. Door een leuk ‘boekselen’-ideetje op een Facebookgroep heb ik inmiddels al een heel bos kerstboomboekjes gebonden. Gemaakt van oude boeken, tijdschriften en bierflesetiketten deze keer.

De verhalen uit Eetlezen van Remco Campert zijn in flarden te lezen in mijn sierboekjes. Hangend in de kerstboom of ergens staand, lenen ze zich goed voor inspirerende kerstgedachten.

Ook gezellige fragmenten uit het boek Hygge van Meik Wiking (dat ik een keer kreeg en toen dubbel had) passen goed bij dit jaargetijde.

Van vijf bladzijden uit een Noorderbreedte heb ik negen kerstboomboekjes genaaid, geknoopt en geknipt. Allemaal zijn ze bijzondere boekjes geworden. Deze en nog andere zijn verkrijgbaar op de Wilde Wintermarkt en in de Wilde Winkel.

Bierflesetiketten van Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden kon ik ook goed gebruiken om bijzondere kerstversiering van te maken. Kleurig en uniek! Deze sierboekjes zijn verkrijgbaar bij Jouw Dagelijkse Kost.

Van de weeromstuit en omdat ik het leuk vind, heb ik naar aanleiding van andere leuke kerstboomboekjes die ik op internet tegenkwam ook nog een kerstboom gevouwen van een oud boekenweekgeschenk. Met een steranijs als piek ziet het er best kerstig uit.

Het bos groeit gestaag.

Nu met uitbreiding van het kerstboomboekjesbos met Tony’s Chocolonely-wikkels. Herkenning, veel kleuren en smaken. En ook nog faire chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *